Homepage > Joss Whedon Crew > Joss Whedon > News > Joss Whedon - "Astonishing X-Men" Comic Book finally to be published in (...)
« Previous : Buffy & Angel Cast - Wallpapers - From Careless-whisper.com Part 4
     Next : Buffy Figures awarded on MWC’s 2005 Best and Worst toys »

Weeklydose.com

Joss Whedon

Joss Whedon - "Astonishing X-Men" Comic Book finally to be published in Dutch

Saturday 7 January 2006, by Webmaster

December 2005

week 52

Allereerst wenst de redactie van Juniorpress alle lezers uiteraard nog een voorspoedig nieuw jaar. Het wordt wederom een jaar van consolidatie van bestaande titels, al staan enkele nieuwe projecten op de planning. Het gaat hier vooral om nieuwe series die gericht zijn op een jonger publiek. Naast de gebruikelijke cartoonmagazines komt daar nu mogelijk een superheldentitel bij. Meer nieuws hierover volgt in het eerste kwartaal van het nieuwe jaar. Voor het overige houden de series Spiderman, X-Mannen, Wolverine en Spawn zich aan de plannen zoals die hier de afgelopen weken zijn gemeld.

week 51

Volgens de huidige planning zal voor het jaar 2006 weer geen prijsverhoging worden doorgevoerd voor de reguliere superheldentitels van Juniorpress. Net als vorige jaar blijft de prijs voor de losse verkoop derhalve vaststaan op een bedrag van € 4,10. De afgelopen vijf jaar is deze coverprijs slechts één keer verhoogd. Toen was sprake van een afronding van vier cent. Uiteraard geldt een voorbehoud, maar het ligt voor de hand, dat Spiderman, X-Mannen en Wolverine volgend jaar voor dezelfde prijs in de winkels liggen als nu. Mocht het nodig zijn, wordt nader nieuws zo snel mogelijk gemeld op deze plek.

week 50

Met ingang van X-Mannen 285 begint de Nederlandse serie met het bundelen van de populaire Amerikaanse reeks Astonishing X-Men. Eerder deze week is de planning voor komend jaar afgerond en daar is besloten, dat net als enige tijd geleden de reguliere series X-Men en Uncanny X-Men tijdelijk plaats zullen maken voor de nieuwe, door Joss Whedon geschreven en door John Cassaday getekende titel. Na X-Mannen 284 zou het tijd zijn voor de crossover ’House of M’ en de crossover met Black Panther, beide complex en redelijk losstaand. De twaalfdelige verhaallijn van Astonishing krijgt daarom de voorkeur.

week 49

Ook voor de Nederlandse serie Spiderman krijgt de planning voor volgend jaar langzaamaan vorm. Deze week is besloten, dat in Spiderman 123 de crossover ’The Other’ inderdaad van start gaat. Omdat de Nederlandse titel vrij dicht op de Amerikaanse series zit, worden alle drie betrokken series vertaald. Kortom, Spiderman 123 bestaat uit Friendly Neighborhood Spider-Man #1 en Marvel Knights Spider-Man #19, Spiderman 124 bevat Amazing Spider-Man #525 en Friendly Neighborhood Spider-Man #2, waarna de series blijven rouleren tot en met het eind van de eerste Spidermancrossover sinds jaren.

week 48

De planning voor het jaar 2006 krijgt langzaamaan vorm. Onlangs werd nog besloten, dat de Nederlandse serie Spawn voor het nieuwe jaar slechts vier keer zal verschijnen, mede met het oog op ervaringen uit het verleden. Nu is voor de Nederlandse serie Wolverine een vergelijkbaar besluit genomen: deze reeks verschijnt in het nieuwe jaar geen zes maar vijf keer. Na de verhaallijn van makers Mark Millar en John Romita Jr duiken namelijk enkele delen op, die erg uit de toon vallen. Of deze delen worden uitgegeven of overgeslagen, is nog niet besloten; de vijf nummers voor 2006 staan in ieder geval vast.